Informatii atelier Tarife

Atelierul percepe un cost per ora de lucru, indiferent de natura manoperei, fie ca vorbim despre repere rezultate in urma unor simple decupaje (2D) sau prelucrari complexe in volum (3D).

Stabilirea unui cost - deci a unui numar de ore de manopera - pentru frezarea CNC a unui reper, este un proces complex si asta pentru ca de cele mai multe ori ne confruntam cu piese unicat, pentru care atat procesul tehnologic cat si resursele implicate in parcurgerea acestui proces depind de la caz la caz. Ca urmare, costul unei lucrari variaza in functie de diverse variabile. Factorii care au cel mai profund impact in determinarea costului final al manoperei CNC pentru realizarea unui produs finit sunt urmatorii:

  1. marimea obiectului de prelucrat
  2. complexitatea formelor ce il compun
  3. materialul din care se prelucreaza
  4. calitatea finala a suprafetelor

Atelierul practica un tarif de 30 Euro fara TVA pe ora de manopera CNC. Acesta valoare poate scadea in functie de numarul de ore cumulate pentru finalizarea unui proiect.

Pentru a putea procesa o cerere de oferta si a va raspunde in timp util, va rugam sa incercati sa trimiteti catre noi urmatoarele informatii:

  1. fisierele CAD corespunzatoare proiectului - de preferat la scara, in milimetrii!
  2. un sumar explicativ care sa includa materialul din care se doreste a se realiza reperele si o limita de timp in care se poate incadra executia

Daca nu exista disponibile fisiere CAD in acesta faza de ofertare, va rugam sa trimiteti catre noi un minim de schite desenate de mana si complet cotate in milimetrii, apoi scanate sau pozate cu telefonul mobil si atasate cererii de oferta. Nu putem indica oferte de pret doar pe baza unor poze!

Aprecierea unui cost este cu atat mai precisa si rapida cu cat informatia trimisa este mai completa. Cazul ideal il reprezinta atasarea la cererea de oferta a modelului CAD 3D corespunzator reperului ce se doreste a se executa. Pentru informatii suplimentare legate de formatele CAD de import / export recomandate va rugam sa accesati acest link.

Ca modalitate de desfasurare a unei comenzi, atelierul percepe de regula un avans in cuantum de maxim 50% din valoarea finala a lucrarii pentru demararea acesteia, urmand ca restul de plata sa se achite la final. Toate reperele ce compun lucrarea respectiva pot parasi atelierul doar dupa confirmarea completa a platii. Pentru lucrari cu valoare mai mica de 100 Euro fara TVA avansul este de 100%.

Atelierul practica un tarif de 20 Euro fara TVA pe ora de modelare CAD. Si acesta valoare poate scadea in functie de numarul de ore cumulate pentru finalizarea unui proiect.