Informatii atelier Capabilitati

Atelierul nostru ofera servicii generale de prelucrari prin operatii de frezare CNC / router completate, ori de cate ori e necesar, cu servicii aditionale.

Orice nou proiect are ca punct de plecare desene sau schite vectoriale, modele CAD 2D sau 3D. La nevoie, daca clientul nu dispune decat de desene facute de mana sau poze, asiguram contracost si servicii auxiliare CAD precum vectorizare sau modelare 3D.

Oferim servicii de consultanta si inginerie tehnologica legate de procese si posibilitati de prelucrare ori materiale utilizate in cadrul unui anumit tip de proiect, bazate pe propria experienta practica dobandita.

Serviciile de prelucrare prin operatii de frezare CNC oferite de catre atelierul nostru se adreseaza oricaror persoane fizice sau juridice, amatori sau profesionisti, interesate in a obtine rapid obiecte unicat, prototipuri sau de serie, de dimensiuni precise si cu o calitate superioara a suprafetelor rezultate.

Putem prelucra orice material aschiabil ce se preteaza operatiilor de frezare, in special aluminiu / duraluminiu. NU putem prelucra materiale precum otel sau inox. Frezam curent in lemn sau in derivate ale acestuia (placi PAL / MDF), polistiren, spuma rigida, placi poliuretanice precum Necuron, Sika, materiale plastice, plexiglas / stiplex, poliamida, etc.

Datorita limitarilor tehnologice ale utilajului - in special lipsa racirii cu lichid si a vibratiilor crescute datorita lungimii axelor, putem prelucra repere din aliaj de aluminiu / duraluminiu doar cu grosimi reduse, respectiv din platbande cu grosime maxim 20 mm.

Atelierul dispune de un utilaj de prelucrare prin frezare CNC in 3 axe.

Volumul maxim de prelucrat al unui singur reper este: 2700 x 2000 x 300 mm.

Precizia de lucru a utilajului este 0.1 mm.

Diametrul minim al frezelor cu care putem prelucra este de 2 mm.

Desi utilajul permite doar prelucrari in 3 axe, acolo unde este posibil, functie de dimensiuni si de material, prin diverse asezari tehnologice (intoarceri) sau prin compunere (lipire) putem obtine piese de o complexitate remarcabila. Lucram curent forme de acest gen, complicate din punct de vedere geometric, bazandu-ne pe cele 3 atuuri principale ale atelierului: cunostinte si experienta avansata de modelare CAD 3D solida si prelucrare digitala CAM, o foarte buna cunoastere a materialelor si a proprietatilor mecanice a acestora si bineinteles pe precizia de executie a utilajului care la final poate produce adevarate repere imposibil de realizat la prima vedere.

Putem prelucra doar limitat repere complexe obtinute din aliaj duraluminiu, fara repozitionari (intoarceri) tinand cont de limitarile de inaltime (grosimea placii) indicate mai sus.